BSO Eindhoven | Buitenschoolse opvang in Eindhoven

U bent op zoek naar een BSO in Eindhoven voor uw kind. Uw kind wordt vier jaar en komt in een nieuwe fase: de grote stap naar de basisschool. Hiermee eindigt de dagopvang of de periode van peuteropvang. Graag bieden wij uw kinderen buitenschoolse opvang (BSO) aan tot het moment waarop zij naar het voortgezet onderwijs gaan. Kinderen van de Droomwereld blijven in hun vertrouwde omgeving; kinderen van andere opvangadressen verwelkomen wij met plezier op onze sfeervolle locatie in Spilcentrum Rochusbuurt. Voor en na school geven wij uw kind graag een veilig en vertrouwd houvast. Vanzelfsprekend horen daar ook de schoolvakanties bij.

Ontspanning en gezelligheid: dat is het belangrijkste doel van onze buitenschoolse opvang in Eindhoven. Wat is er leuker voor kinderen dan hun vrije tijd ongedwongen door te brengen met vriendjes en vriendinnetjes? Uiteraard met achtergrondbegeleiding van onze deskundige pedagogische medewerkers. Naast geborgenheid en plezier zorgen zij dagelijks voor een leuke, educatieve en creatieve vrijetijdsbesteding die aansluit bij de leeftijd van het kind. Knutselen, lezen, de allernieuwste gezelschapsspelletjes en eigentijdse computerprogramma’s? Begeleiding bij een schoolopdracht? Uitstapjes tijdens schoolvakanties, hapjes bereiden of een playbackoptreden? Het kan allemaal. Maandelijks wordt er een nieuw, variërend programma opgesteld passend bij de interesses van de kinderen. 

Groepsindeling
Onze buitenschoolse opvang kent één onderbouwgroep, één middenbouwgroep, één bovenbouwgroep en één gemengde groep, uiteraard met vaste pedagogisch medewerkers.
De samenstelling van de basisgroepen gebeurt op basis van leeftijd en beschikbaarheid. Hierbij houden we uiteraard rekening met specifieke wensen, zoals het plaatsen in een basisgroep bij klasgenootjes of vriendjes.
Vakanties
Vakantiedagen zijn altijd bijzonder. Individuele inbreng van de kids legt de basis voor leuke en interessante activiteiten. Tijdens de vakantieperiode is het gezellig om samen uitstapjes te maken en om extra, leuke activiteiten te ondernemen. Vóór aanvang van de schoolvakantie krijgt u het vakantieprogramma zodat u hiermee rekening kunt houden.
Vervoer onder begeleiding
Veiligheid voor de kinderen staat bij ons voorop. Daarom halen onze pedagogisch medewerkers de kinderen persoonlijk op nadat de school uit is. De korte afstand van saltoschool De Hasselbraam naar onze buitenschoolse opvang gaat lekker sportief dus: te voet. Gaat uw kind naar een basisschool verder weg? Waar mogelijk halen onze pedagogisch medewerkers uw kind op met de auto of met een taxibus.
Voorschoolse opvang
Vanaf 7.30 uur zijn onze pedagogisch medewerkers aanwezig. Met allerlei activiteiten zorgen zij ervoor dat uw kind zich amuseert. Natuurlijk zorgen wij ervoor dat uw kind veilig en op tijd in de klas aanwezig is.
Sport
Wij vinden het belangrijk dat kinderen sporten. Dat ze plezier beleven in spel en beweging. Kinderen van de Droomwereld kunnen enkele keren per week meedoen met onze sportlessen.
Gediplomeerde sportdocenten geven leiding en zorgen voor een aantrekkelijk, uitdagend en verantwoord spel- en beweegaanbod. De Droomwereld beschikt over een ruim aanbod van materialen en toestellen. De kinderen geven zelf ook invulling aan het sportprogramma, waarbij de sportdocent rekening houdt met de diverse leeftijdsgroepen. Zo hebben wij onder andere bal- en behendigheidssporten of atletiek op het programma staan.

Buiten-BSO
Voor kinderen die het leuk vinden om na school op pad te gaan in de natuur organiseren wij vrijwel wekelijks buitenactiviteiten voor avonturiers vanaf 7 jaar.
De buiten-BSO is een plek vol uitdagingen. Hier leren de kinderen de natuur kennen. Met allerlei leuke activiteiten vermaken de kinderen zich buiten volop.

Contact

 

Wilt u een kijkje nemen in ons kindercentrum?
Wij geven u met plezier een rondleiding in ons kinderdagverblijf.

U kunt hiervoor contact met de administratie opnemen op telefoonnummer 040-2134296 of het contactformulier invullen.

Hebt u vragen of opmerkingen, wilt u een informatiepakket ontvangen? Vul hier uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

 

 

De gegevens die u op dit formulier invult worden intern gebruikt voor een professionele bedrijfsvoering.

 

 

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Adres
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Kindercentrum de Droomwereld

Lucas Gasselstraat 4 5613 LB Eindhoven T: 040-2134296

Spilcentrum Rochusbuurt

Tuinstraat 6
5611 PL Eindhoven
T: 040-2134296