Kindvolgsysteem

Kindercentrum de Droomwereld geeft een brede invulling aan pedagogische visie. Ons standpunt is een respectvolle benadering voor de wensen van ouders en kinderen en duidelijke uitgangspunten voor ieders waarden en normen. Verder krijgt elk kind de mogelijkheid zich individueel en in een eigen tempo te ontwikkelen, zowel cognitief, emotioneel en fysiek.

Om de ontwikkeling van de kinderen te volgen, maken wij gebruik van het kindvolgsysteem KIJK! dat wordt ingevuld door de mentor. Aan de hand van dagelijkse betekenisvolle speel-werkmomenten worden kinderen geobserveerd en worden de bevindingen geregistreerd. Tweemaal per jaar volgt hieruit een individueel rapport dat een genuanceerd beeld geeft van de ontwikkeling en het welbevinden van het kind op verschillende domeinen. Daarnaast geeft KIJK! ook weer hoe de gehele groep ervoor staat; in het groepsplan wordt zichtbaar hoe de groep zich als geheel ontwikkelt en wat de effecten zijn van het aanbod. Dit maakt inzichtelijk of bepaalde ontwikkelingsgebieden extra stimulans behoeven.

Onze pedagogisch medewerkers zijn gekwalificeerd om gericht naar kinderen te kijken, hen te stimuleren en hun ontwikkeling te volgen. Daardoor kunnen ze tijdig signaleren of kinderen extra steun of begeleiding nodig hebben.

Contact

 

Wilt u een kijkje nemen in ons kindercentrum?
Wij geven u met plezier een rondleiding in ons kinderdagverblijf.

U kunt hiervoor contact met de administratie opnemen op telefoonnummer 040-2134296 of het contactformulier invullen.

Hebt u vragen of opmerkingen, wilt u een informatiepakket ontvangen? Vul hier uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

 

 

De gegevens die u op dit formulier invult worden intern gebruikt voor een professionele bedrijfsvoering.

 

 

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Adres
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Kindercentrum de Droomwereld

Lucas Gasselstraat 4 5613 LB Eindhoven T: 040-2134296

Spilcentrum Rochusbuurt

Tuinstraat 6
5611 PL Eindhoven
T: 040-2134296