Kindvolgsysteem

Kindercentrum de Droomwereld geeft een brede invulling aan pedagogische visie. Ons standpunt is een respectvolle benadering voor de wensen van ouders en kinderen en duidelijke uitgangspunten voor ieders waarden en normen. Verder krijgt elk kind de mogelijkheid zich individueel en in een eigen tempo te ontwikkelen, zowel cognitief, emotioneel en fysiek.

Piramide is een educatieve methode voor alle kinderen in de leeftijd van 0 tot 7 jaar. Spelenderwijs worden kinderen gestimuleerd in de ontwikkeling. Aan de hand van observatielijsten volgen wij de ontwikkeling van alle kinderen op ons kindercentrum. Deze lijsten zijn gekoppeld aan de drie belangrijke ontwikkelingsgebieden van kinderen, namelijk: de spraak-taal, de sociaal-emotionele en de motorische ontwikkeling. Zodra wij constateren dat uw kind in bepaalde ontwikkelingsgebieden achterblijft, bespreken wij dit met u. Want uw zorgen zijn ook onze zorgen. Als u het wenst leggen wij uw zorgen samen met onze waarneming voor aan een orthopedagoog verbonden aan het kindercentrum. Onze ervaring is: soms is een stukje extra aandacht hét opstapje tot een doorzettende ontwikkelingsgroei.

Onze pedagogisch medewerkers zijn gekwalificeerd om gericht naar kinderen te kijken, hen te stimuleren en hun ontwikkeling te volgen. Daardoor kunnen ze tijdig signaleren of kinderen extra steun of begeleiding nodig hebben.

Contact

Wilt u een kijkje nemen in ons kindercentrum?
Wij geven u met plezier een rondleiding in ons kinderdagverblijf.

U kunt hiervoor contact met de administratie opnemen op telefoonnummer 040-2134296 of het contactformulier invullen.

Hebt u vragen of opmerkingen, wilt u een informatiepakket ontvangen? Vul hier uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Kindercentrum de Droomwereld

Lucas Gasselstraat 4 5613 LB Eindhoven T: 040-2134296

Spilcentrum Rochusbuurt

Tuinstraat 6
5611 PL Eindhoven
T: 040-2134296

Contact

De Droomwereld
Kinderopvang Eindhoven
Lucas Gasselstraat 4
5613 LB Eindhoven
T: 040-2134296
E: info@dedroomwereld.nl