Voorschoolse Educatie (VE)

Piramide is een educatieve methode voor alle kinderen in de leeftijd van 0 tot 7 jaar. Want zowel baby’s, dreumesen en peuters ontwikkelen zich optimaal zodra ze op hun niveau worden gestimuleerd. Een gezellige sfeer, een veilige omgeving en regelmaat, zijn onze eerste voorwaarden. Door onze activiteiten prikkelen wij kinderen spelenderwijs tot steeds grotere uitdagingen. Soms constateren wij dat kinderen extra ondersteuning nodig hebben. Onze pedagogisch medewerkers beschikken over speciale programma’s met een aanvullend steuntje in de rug, die dieper ingaan op de betreffende ontwikkelingsfase. Het gebeurt ook dat kinderen meer uitdaging vragen. Ook daarvoor bieden wij extra activiteiten.

Piramide bestaat uit projectthema’s. In totaal beschikken wij over twaalf thema’s die ieder vier weken in beslag nemen. Voorbeelden zijn: welkom, herfst, wonen. Deze thema’s brengen de buitenwereld naar binnen bij de kinderen van de Droomwereld. Daardoor doen kinderen ervaringen op en leren nieuwe dingen. De speelhoeken worden aangepast op het thema zodat deze herkenbaar en uitdagend zijn.

In de dagplanning ligt de dagritmestructuur vast. Elke dag kent terugkerende activiteiten. Dat geeft de kinderen een gevoel van veiligheid en houvast. Via de dagritmekaarten wordt de structuur van de dag zichtbaar voor de kinderen. Deze kaarten zijn bedoeld om vooruit te kijken én om terug te kijken. Zo vertelt uw kind met behulp van de kaarten wat er die dag voorbij gekomen is.

De ontdekhoek hoort echt bij Piramide. Onze pedagogisch medewerkers kleden een tafel aan met voorwerpen die betrekking hebben op het thema. Daardoor krijgt de ontdekhoek een dubbele functie; het is een soort tentoonstelling van het thema en de kinderen kunnen met (een deel van) de materialen spelen.

Contact

 

Wilt u een kijkje nemen in ons kindercentrum?
Wij geven u met plezier een rondleiding in ons kinderdagverblijf.

U kunt hiervoor contact met de administratie opnemen op telefoonnummer 040-2134296 of het contactformulier invullen.

Hebt u vragen of opmerkingen, wilt u een informatiepakket ontvangen? Vul hier uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

 

 

De gegevens die u op dit formulier invult worden intern gebruikt voor een professionele bedrijfsvoering.

 

 

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Adres
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Kindercentrum de Droomwereld

Lucas Gasselstraat 4 5613 LB Eindhoven T: 040-2134296

Spilcentrum Rochusbuurt

Tuinstraat 6
5611 PL Eindhoven
T: 040-2134296