Peuteropvang (peuterspeelzaal) Eindhoven

U bent op zoek naar een peuterspeelzaal in Eindhoven voor uw kind. Om alvast hun talenten te verkennen en te ontplooien, startte kindercentrum de Droomwereld met peuteropvang voor jongens en meisjes van twee tot vier jaar. Dat kunnen zowel kinderen zijn die later doorstromen naar saltoschool De Hasselbraam als naar andere basisscholen. Via onze kindvriendelijke speelplek in Spilcentrum Rochusbuurt komen zij in contact met leeftijdgenootjes en leggen hierdoor de basis naar hun verdere ontwikkeling. Terwijl de peuters spelen, stoeien, knutselen, puzzelen of fietsen, leren ze spelenderwijs sociale vaardigheden, waarden en normen. Verder zorgen de pedagogisch medewerkers voor een constante, veilige speelplek waar kinderen de ruimte krijgen hun talenten optimaal te ontwikkelen.

Per groep worden maximaal zestien kinderen tussen twee en vier jaar opgevangen. De peuters staan per groep onder de hoede van twee vaste pedagogisch medewerkers.

Onze pedagogisch medewerkers zijn getraind volgens de VE (Voorschoolse Educatie)-methode Piramide en prima in staat om kinderen in hun spel te begeleiden. Waar nodig geven zij grenzen aan, maar laten de kinderen zoveel mogelijk eigen keuzes maken.

Subsidiemogelijkheden peuteropvang
De gemeente Eindhoven wil alle kinderen van twee jaar en drie maanden tot vier jaar minimaal 8 uur per week gebruik laten maken van een VE-programma. Gezinnen die geen recht hebben op kinderopvangtoeslag, kunnen mogelijk gebruik maken van een subsidieregeling. Ook is er voor alle kinderen met een VE-indicatie vanuit de gemeente een subsidieregeling. U kunt hiernaar informeren bij de administratie.

Speelinloop
Op woensdagmiddag tijdens schoolweken zijn kinderen van 0 jaar tot 2,3 jaar met hun ouders van harte welkom bij onze speelinloop aan de locatie Tuinstraat.

De speelinloop is verdeeld in twee groepen. De eerste groep is van 14.00 uur tot 15.30 uur en de tweede groep is van 15.30 uur tot 17.00 uur.

Tijdens de speelinloop kunnen kinderen met hun ouders deelnemen aan diverse activiteiten. Ouders hebben de gelegenheid om met elkaar te praten en de kinderen kunnen met elkaar spelen.

Als u deel wilt nemen aan onze speelinloop, kunt u contact met ons opnemen om dit in te plannen.

Contact

 

Wilt u een kijkje nemen in ons kindercentrum?
Wij geven u met plezier een rondleiding in ons kinderdagverblijf.

U kunt hiervoor contact met de administratie opnemen op telefoonnummer 040-2134296 of het contactformulier invullen.

Hebt u vragen of opmerkingen, wilt u een informatiepakket ontvangen? Vul hier uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

 

 

De gegevens die u op dit formulier invult worden intern gebruikt voor een professionele bedrijfsvoering.

 

 

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Adres
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Kindercentrum de Droomwereld

Lucas Gasselstraat 4 5613 LB Eindhoven T: 040-2134296

Spilcentrum Rochusbuurt

Tuinstraat 6
5611 PL Eindhoven
T: 040-2134296